maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU – SANJA STANKOVIĆ, KLAVIR

– FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU –
Ciklus koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu
SANJA STANKOVIĆ, klavir
Mlada beogradska pijanistkinja je student završne godine doktorskih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a pored brojnih osvojenih nagrada, tokom studiranja je dobila jedno od najznačajnijih priznanja FMU-a, nagradu fonda „Emil Hajek“, za najperspektivnijeg mladog pijanistu.

Program: Bach-Busoni, Chopin, Rachmaninoff

SLOBODAN ULAZ

Pokrovitelj ciklusa: KOMPANIJA NELT
www.nelt.com

Organizatori ciklusa: Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu i Centar lepih umetnosti Guarnerius

SANJA STANKOVIĆ je rođena 1987. godine u Beogradu, gde je započela učenje klavira u klasi prof. Ljerke Vukelje, u muzičkoj školi Stanislav Binički.
Svoje muzičko školovanje nastavlja u klasi prof. Olge Bauer, u muzičkoj školi Josip Slavenski.
Usavršavala se na majstorskim kursevima klavira prof. Žaka Ruvijea 2004. godine u Beogradu i prof. Arba Valdme 2005. godine u Hajdelbergu.
Pohađala je i majstorske kurseve kamerne muzike prof. Lidije Bizjak i prof. Stefana Milenkovića 2008. godine u Beogradu. Diplomirala je 2010. godine sa najvišom ocenom na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Nevene Popović. Trenutno je student završne godine doktorskih studija u klasi prof. Nevene Popović.
Sanja Stanković je osvajala brojne nagrade na pijanističkim takmičenjima, od kojih su najznačajnije:
1. Prva specijalna nagrada sa osvojenih 100 poena na pijanističkom takmičenju Promenada klavirskih talenata Srbije 2004. godine u Beogradu
2. Prva nagrada na drugom pijanističkom memorijalu Dr Vojislav Vučković 2005. godine u Beogradu
3. Treća nagrada na međunarodnom pijanističkom takmičenju Petar Konjović 2005. godine u Beogradu.
4. Prva nagrada na IX međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Nišu 2006. godine.
5. Prva nagrada na međunarodnom pijanističkom takmičenju Beogradski podijum mladih talenata, posvećenom Mocartu 2006. godine u Beogradu.
Tokom studiranja, dobila je jedno od najznačajnijih priznanja Fakulteta muzičke umetnosti, nagradu fonda Emil Hajek, za najperspektivnijeg mladog pijanistu 2010/2011. godine.
Sanja Stanković je kao solista i član kamernih sastava učesnik brojnih koncertnih manifestacija: završni koncerti pobednika pijanističkih takmičenja, koncerti studenata klase prof. Nevene Popović, koncerti klavirske katedre FMU, koncerti katedre kamerne muzike FMU, otvaranje BELEFA (posvećenog 250. godišnjici rođenja V. A. Mocarta).
Nastupala je u Beogradu (Galerija SANU, Galerija i Velika dvorana Kolarčeve zadužbine, Skupština grada…), kao i u brojnim gradovima u zemlji i inostranstvu.
Snimala je više puta za radio i televiziju.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X