maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU – RASTKO UZUNOVIĆ, KLARINET

– FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU –
Ciklus koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu
RASTKO UZUNOVIĆ, klarinet
Antonela GRGIN, klavir
Student III godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu (klasa prof. Ognjena Popovića), Rastko UZUNOVIĆ do sada je osvojio više od 30 nagrada kao solista, član kamernih ansambala i orkestara.
Na svom premijernom nastupu u Guarneriusu, izvešće kompozicije popularnih autora mlađe generacije – holandskog kompozitora Jakoba TV i Amerikanca Marka Melitsa.

SLOBODAN ULAZ

Pokrovitelj ciklusa: KOMPANIJA NELT
www.nelt.com

Organizatori ciklusa: Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu i Centar lepih umetnosti Guarnerius

 

RASTKO UZUNOVIĆ je rođen 1992. godine.
Osnovno muzičko obrazovanje je završio u muzičkoj školi ˝Marko Tajčević˝ u Lazarevcu, u klasi profesora Gorana Stojanovića, a srednje muzičko obrazovanje u muzičkoj školi ˝Vatroslav Lisinski˝ u Beogradu, u klasi profesora Ljubiše Jovanovića.
Trenutno je student treće godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Ognjena Popovića.
Tokom školovanja osvojio je više od 30 nagrada kao solista, član kamernih ansambala i orkestara
Laureat na takmičenju drvenih duvača u Požarevcu 2004; Laureat na takmičenju ˝Davorin Jenko˝ 2005, 2010, 2011; Prva nagrada na takmičenju ˝Petar Konjović˝ 2010;
EMCY nagrada za najbolji nastup na završnom koncertu takmičenja ˝Petar Konjović˝ 2010;
Laureat na republičkom takmičenju iz kamerne muzike 2011).
Bio je član Filharmonije mladih ˝Borislav Pašćan˝, sa kojom je nastupao u Sava Centru, Narodnom pozorištu, Kolarčevoj zadužbini… Nastupao je sa kompozitorom Aleksandrom Simićem u ˝Studentskom kulturnom centru˝ i Kulturnom centru ˝Studentski grad˝, sa Aleksandrom Simićem i violiniskinjom Julijom Mejnert u galeriji ¨Artget¨.
Kao solista, član orkestra klarineta ˝Bruno Brun˝ i kvinteta klarineta ˝Tokarev˝, nastupao je na ˝Klarinet festu˝ u Kotoru 2010. i 2011. godine.
Sa ˝Ljubičicama˝ je nastupao u gradskoj bašti u Pančevu i u okviru festivala kratkometražnog filma ˝Videomedeja˝ u Novom Sadu.
Pohađao je kurseve profesora Ljubiše Jovanovića, Nikole Srdića, Aleksandra Tasića, Milana Rerihe, Bruna di Đirolama i Matee Bekavca.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X