april 24, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

-FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU – NENAD IVOVIĆ, KLAVIR

Treća sezona ciklusa koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu

Uspešni mladi pijanista je sa pet godina započeo učenje klavira, a već sa dvadeset je završio osnovne studije klavira na FMU, u klasi prof. Nevene Popović, i upisao master-studije kao najbolji u svojoj generaciji. Još kao učenik pokazao je izuzetne muzičke sposobnosti i osvojio niz prvih nagrada na prestižnim takmičenjima, a od najnovijih uspeha izdvajamo plasman u polufinale takmičenja „Jeunesse musicale“ marta 2014, uz nekoliko nagrada za najušpesnijeg takmičara iz naše zemlje, dok mu je aprilu dodeljena nagrada fonda “Emil Hajek“ za najperspektivnijeg mladog pijanistu na FMU.

Program: Bach, Haydn, Mozart, Tchaikovsky

Pokrovitelj ciklusa je kompanija NELT, a organizatori su FMU i Guarnerius.

Slobodan ulaz

BIOGRAFIJA NENADA IVOVIĆA

Nenad Ivović /1993/ sa pet godina započeo je učenje klavira u muzičkoj školi „Mokranjac“, kod prof. Milice Vasiljević-Bisenić, a sa dvadeset je završio osnovne studije klavira na FMU, u klasi prof. Nevene Popović i upisao master-studije kao najbolji u svojoj generaciji.

Još kao učenik, pokazao je izuzetne muzičke sposobnosti i osvojio niz prvih nagrada na domaćim takmičenjima, kao i na međunarodnim /Isidor Bajić-Novi Sad, N. Rubinštajn-Pariz itd./ i nastupa sa orkestrom škole na Kolarcu /Šopen-koncert br2,f mol/.

Kao student osvaja nagrade na takmičenjima „Petar Konjović“ Beograd 2010, Torino-Evropski pijanistički konkurs 2010, nastupa na koncertima povodom jubileja –dvesta godina od rođenja F. Šopena i R. Šumana u Beogradu i Banja Luci, na reprezentativnim koncertima katedre za klavir u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, zatim na solističkim resitalima u Galeriji SANU, galeriji KNU itd.

Leta 2012. i 2013. učestvuje na Međunarodnoj pijanističkoj akademiji Tel Hai u Izraelu, gde nastupa na više koncerata sa velikim uspehom, posle čega je pozvan da nastavi studije na Visokoj školi u Tel Avivu, koja nosi ime Zubina Mehte, u klasi poznatog pijaniste i pedagoga Emanuela Krasovskog. Usavršavao se i na kursevima kod Mišela Dalbertoa, Vladimira Tropa, Aleksandra Serdara, Aleksandra Madžara i drugih.

Januara 2013. godine nastupa u Egiptu , na solističkim resitalima u Kairu i Aleksandriji. Na osnovu snimka, pozvan je da učestvuje na veoma značajnom međunarodnom konkursu „Steps towards mastery“ u St. Petersburgu juna 2013, gde postiže veliki uspeh osvajanjem prve nagrade u najvećoj, troetapnoj kategoriji, izvodeći koncert u c molu S. Rahmanjinova, u finalu sa Petrogradskom filharmonijom . Pored glavne nagrade, osvaja nagradu za najbolje izvođenje dela ruskog kompozitora i nagradu organizacije međunarodnih takmičenja „EMCY“, koja podrazumeva koncerte u raznim evropskim zemljama u sledeće dve sezone /prvi koncert je već održao sa izuzetnim uspehom u Holandiji, septembra 2013/.

Aprila 2013. dodeljena mu je nagrada iz fonda „Olga Mihailović“ za najtalentovanijeg studenta klavira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Na takmičenju „Jeunesse musicale“ marta 2014. plasirao se u polufinale i dobio nekoliko nagrada kao najuspešniji takmičar iz naše zemlje. U aprilu mu je dodeljena nagrada fonda “Emil Hajek“ za najperspektivnijeg mladog pijanistu na FMU.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X