maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

-FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU – Milica Jovičić, sopran

Treća sezona ciklusa koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu

Koncert „De Espana vengo“

Uspešna mlada umetnica je osnovne i master studije solo pevanja završila u Beogradu, trenutno je na specijalistiĉkim studijama Konzervatorijuma Liceu u Barseloni, a takođe je i apsolvent Filološkog fakulteta u Beogradu, na katedri za španski jezik i hispanske književnosti.

Dobitnica je brojnih nagrada, a nastupala je i van naše zemlje, čak i u Kini, gde je ovog proleća sa plesnim ansamblom Frula, kao vokalni solista gostovala u nekim od najvećih kineskih pozorišta.

Koncert u Guarneriusu će biti prilika da Milica spoji svoje dve velike ljubavi – muziku i Španiju i prirediće nam veče čuvenih španskih autora.

Program: Halffter, García Leoz, Granados, Serrano, Barbieri, Luna

Klavirski saradnik: Aleksandra Dragosavac

Pokrovitelj ciklusa je kompanija NELT, a organizatori su FMU i Guarnerius.

Slobodan ulaz

BIOGRAFIJA MILICE JOVIČIĆ

Rođena je 1985. godine u Beogradu. Niže muzičko obrazovanje stekla je u MŠ Stevan Hristić u Mladenovcu, na odsecima za violinu i solo pevanje. Klasično obrazovanje stekla je u Gimnaziji u Mladenovcu. Završila je SMŠ Kosta Manojlović u Zemunu, u klasi prof. Svetlane Vranić. Osnovne i Master studije solo pevanja završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Violete Pančetović – Radaković. Trenutno je na specijalističkim studijama Konzervatorijuma Liceu u Barseloni, u klasi prof. Karmen Bustamante. Apsolvent je Filološkog fakulteta u Beogradu, katedre za španski jezik i hispanske književnosti.

Tokom školovanja nastupala je kao solista na koncertima, festivalima i takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Osvojila je brojne nagrade, od kojih su najznačajnije:

– prva nagrada na Republičkom takmičenju muzičkih škola, 2007. god;
– prva nagrada na međunarodnom takmičenju solo pevača “Bruna Špiler”, 2011. god. u Herceg Novom;
– druga nagrada na međunarodnom takmičenju solo pevača “Petar Konjović”, 2012. god.u Beogradu;
– laureat drugog takmičenja “Srpska solo pesma”, 2012. god. u Mladenovcu;
– prva nagrada na takmičenju solo pevača “Nikola Cvejić”, 2012. god. u Rumi i dr.
– Nosilac je nagrade iz fonda Jelene Mihailović, za akademsku 2011/12. godinu, koju najboljem studentu studijskog programa solo pevanja dodeljuje Fakultet muzičke umetnosti.
Tokom 2012. godine, istakla se kao polaznik majstorskog kursa vokalne interpretacije baroknih opera, Marijane Mijanović, kao i majstorskog kursa Davida Bižića. Iste godine, bila je učesnik projekta Beogradizacija Beograda – Opera na trgu, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu grada Beograda i pozorišta Dadov.

Tokom 2013. godine, pohađala je majstorski kurs izvođenja nemačke solo pesme prof. Ulfa Belstlajna i prof. Čarlsa Spensera u Nemačkoj (Liedkunst im Schloss vor Husum). Kao stipendista muzičkog festivala ISA, pohađala je letnju akademiju na Univerzitetu za muziku i izvođačke umetnosti u Beču (Isa Opera Vienna Summer Academy 2013), gde se istakla kao polaznik majstorskog kursa za solo pevanje prof. Gabriele Lehner, majstorskog kursa izvođenja opera prof. Beverli Blankenšip, kao i majstorskih radionica pod vođstvom baritona Petera Edelmana i maestra Nilsa Musa. Oktobra iste godine, učestvovala je na majstorskoj radionici bugarskog soprana Darine takove, u okviru festivala Operosa.

Kao laureat takmičenja Srpska solo pesma, nastupila je na međunarodnom festivalu klasične muzike Kozart 2013.

U septembru 2013. godine, održala je solistički koncert u Studentskom kulturnom centru u Beogradu.

Tokom master akademskih studija, u okviru Operskog studija Fakulteta muzičke umetnosti, nastupila je sa Simfonijskim orkestrom FMU, pod vođstvom maestra Bojana Suđića.

U aprilu i martu 2014. godine, sa Plesnim ansamblom Frula, bila je na koncertnoj turneji širom Kine, pod pokroviteljstvom China Poly Group Corporation, gde je kao vokalni solista nastupila u nekim od najvažnijih i najvećih kineskih pozorišta u Dalijanu, Šenženu, Vuhanu, Ćonćingu i dr.

Aktivni je član tria Eolin, koji čine glas, oboa i orgulje. Najčešće izvodeći barokni i ceremonijalni repertoar adaptiran i komponovan za ovaj sastav, trio je imao brojne koncerte u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu, crkvi Sv. Karla Boromejskog u Pančevu, u crkvi Krista Kralja u Beogradu i dr.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X