maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU – ANA KOVAČEVIĆ, KLAVIR

– FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU –
Ciklus koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu
Mlada beogradska pijanistkinja je trenutno na specijalističkim studijama u klasi prof. Jokut Mihailović, a dobitnica je nagrade iz fonda Slobodanka Milošević-Savić za najboljeg studenta klavirskog odseka. Njena biografija je ispunjena nagradama i priznanjima, a veliki deo svog vremena posvećuje i modernoj klasičnoj muzici, uz učešće u brojnim multimedijalnim projektima.

Program: Rachmaninoff, Schubert, Debussy

Pokrovitelj ciklusa: KOMPANIJA NELT
www.nelt.com

Organizatori ciklusa: Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu i Centar lepih umetnosti Guarnerius

 

Pijanistkinja Ana Kovačević (1988, Beograd) je diplomirala je Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde je trenutno na specijalističkim studijama, u klasi prof Jokut Mihailović.
Dobitnica je nagrade iz fonda Slobodanka Milošević-Savić za najboljeg studenta klavirskog odseka. Završila je OMŠ Vladimir Đorđević, kao đak generacije, u klasi prof. Jelene Filotić, kao i klavirski i teoretski odsek u SMŠ Josip Slavenski, u klasi prof. Olge Bauer, sa nagradom za najbolji diplomski ispit.
Učestvovala je na brojnim seminarima, npr- aktivno (prof. Mihail Uhde) i pasivno (prof. Arbo Valdma). U toku srednje škole intenzivno se usavršavala kod prof. Aleksandra Bauera.
Na brojnim takmičenjima osvajala je nagrade – laureat na IX međunarodnom takmičenju Davorin Jenko (2012), II nagrada na IV međunarodnom konkursu Dimitar Nenov (2011), I nagrada na Slobomir international music competition – disciplina klavirski duo (2009). U toku osnovne i srednje škole takođe osvaja brojne nagrade (I nagrada III Memorijal Dr Vojislav Vučković 2007, I nagrade na Promenadi klavirskih talenata 2007, 2006, 2005, 2004, I nagrada u disciplini harmonija i muzički oblici I otvoreno takmičenje Aleksandar Šaca Putnik 2007, II nagrada na VIII festivalu mladih pijanista Šabac 2004, I nagrada na Republičkom takmičenju muzičih i baletskih škola 2003, Laureat na Međunarodnom festivalu mladih pijanista Šabac 2003. itd).
Nastupala je u svim značajnim salama u Beogradu kao solista i kamerni muzičar. Kao gost, svirala je na završnom koncertu pobednika konkursa Maria Canals u Barseloni, kao i nekoliko puta na OFF festivalu u okviru istog konkursa (2012). Nastupuila je i kao solista s Razgradskom filharmonijom (dirigent Krasen Ivanov).
Zainteresovana je i za modernu klasičnu muziku i multimedijalne projekte; učestvovala je u projektima Tišina i ništa (Centar lepih umetnosti Guarnerius), Srédina sredina – svirajući na klaviru i klaviru igrački (Velika sala SKC-a), Imaginarni pejzaži Džona Kejdža (KCB), neoklasičnom projektu Tamerlan (Exit festival 2010).

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X