maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU – ALEKSANDRA ALIVOJVODIĆ, SOPRAN

– FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU –
Ciklus koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu
Studentkinja IV godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beograda, je osvajala brojne prve nagrade i laureate na nacionalnim takmičenjima, kao i stipendije koje su joj omogućile saradnju sa velikim imenima svetske operske scene, a bila je i finalista takmičenja „Nagrada Guarneriusa“.
Kao jedan od najboljih studenata FMU, uz nagradu iz fonda Anite Mezetove, premijerno će se predstaviti publici Guarneriusa, uz klavirsku saradnju Milice ILIĆ.
Gošća koncerta je mecosopran Maja MIJATOVIĆ.

Program: Liszt, Rossini, Bellini, Schubert, Massenet

Pokrovitelj ciklusa: KOMPANIJA NELT
www.nelt.com

Organizatori ciklusa: Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu i Centar lepih umetnosti Guarnerius

 

Aleksandra Alivojvodić je rođena u Beogradu, gde je započela učenje solo pevanja u klasi prof. Sofije Gligorić u muzičkoj školi „Kosta Manojlović“ u Zemunu. Trenutno je student IV godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Ljudmile Gross Popović.
Tokom dosadašnjeg školovanja osvojila je brojne prve nagrade i laureate na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima solo pevanja, kao što su: „Bruna Špiler“(2013), „Lazar Jovanović“ (2008, 2007, 2006), „Nikola Cvejić“ (2007) i Republičko takmičenje (2009).
Dobitnica je i specijalne nagrade „Glavna uloga u produkciji Operose 2014“ koju je dodeljivao festival „Operosa“ na takmičenju “Bruna Špiler“(2013).
Bila je finalista takmičenja mladih talenata klasične muzike « Nagrada Guarneriusa » (2011).
Dobitnica je nagrade iz fonda Anite Mezetove, kao jedan od najboljih studenata solo pevanja Fakulteta muzičke umetnosti (2011/2012).
U martu 2012. godine na audiciji koja je bila namenjena studentima svih odseka Fakulteta muzičke umetnosti, odabrana je da održi solistički koncert u Italiji na internacionalnom festivalu klasične muzike „Nei Suoni dei Luoghi“. Koncert je uspešno održan u julu 2012. godine.
Iste godine dobila je stipendiju iz fonda master klasa „Daniel Ferro Vocal program“ i time stekla mogućnost da kao napredni učesnik učestvuje na radionici koji se već 18 godina održava u Italiji. Učestvujući na ovom masterklasu, imala je priliku da nastupa na koncertima širom Toskane i da sarađuje sa profesorima kao sto su prof. Daniel Ferro (Džulijard), prof. Peter Castaldi (SAD) i prof. Claudia Kunz-Eisenlohr (Nemačka).
Bila je učesnik majsotrskog kursa interpretacije baroknih opera Marijane Mijanović u Beogradu (2011. i 2012).
Učestvovala je na mnogim koncertima širom Srbije, od kojih je nekoliko bilo u sklopu Međunarodnog festivala orgulja u Beogradu “Dani orgulja”.
U junu 2013. će biti učesnik projekta Marijane Mijanović i Predraga Goste i nastupiće u ulozi „Second woman“ u operi „Dido and Aeneas“ na velikoj sceni Narodnog Pozorišta u Beogradu.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X