maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

-FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU – ALEKSANDRA DRAGOSAVAC, KLAVIR

Treća sezona ciklusa koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu

Mlada pijanistkinja od prvih školskih dana niže uspehe na takmičenjima, a kasnije i kroz brojne solističke resitale. Kao jedan od najuspešnijih studenata u svojoj generaciji na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, zaslužila je mesto u ciklusu „FMU i Guarnerius nagrađuju“.

Program: Beethoven, Schubert, Liszt

Pokrovitelj ciklusa je kompanija NELT, a organizatori su FMU i Guarnerius.

Slobodan ulaz

BIOGRAFIJA ALEKSANDRE DRAGOSAVAC

Rođena je 1990. godine.

Bila je đak generacije OMŠ Vladimir Đorđević, koju je završila u klasi prof Anđelke Novaković, a isto priznanje je dobila i u Srednjoj muzičkoj školi Dr Vojislav Vučković koju je pohađala u klasi prof. Olge Bauer, sarađujući i sa profesorom Aleksandrom Bauerom.

Osnovne i master studije klavira je završila na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Nevene Popović, kao jedan od najuspešnijih studenata u generaciji. Tokom studija usavršavala se kod Aleksandra Madžara, Sonje Lončar, Kristofera Tejlora, Kordelije Hofer-Tojč, Rolfa Plagea.

U toku školovanja učestvovala je na mnogim takmičenjima u zemlji i inostranstvu i dobijala brojne nagrade, od kojih se izdvajaju:

šest prvih nagrada na Promenadi klavirskih talenata u muzičkoj školi Vladimir Đorđević (od osnivanja ove manifestacije 2004. do poslednje – održane februara 2009.)

laureat međunarodnog takmičenja Memorijal ,,Dr Vojislav Vučković’‘ 2007.

treća nagrada na takmičenju u Gorici (Italija) 2007.

Laureat Banjalučkog bijenala 2008.

treća nagrada na takmičenju ,,Roma 2011“ (Italija)

prva nagrada na Republičkom takmičenju kamernih ansambala 2014.

Dobitnica je stipendije Dositeja, kao jedna od hiljadu najuspešnijih studenata u Srbiji, kao i nagrade fonda Slobodanke Milošević-Savić za najuspešnijeg studenta katedre za klavir.

Nastupala jeu Velikoj sali Kolarčeve zadužbine, sali Beogradske filharmonije, Velikoj sali Banskih dvora (Banja Luka), SKC-u, Domuomladine, Galeriji Artget, SANU, Galeriji Kolarčeve zadužbine.

Trenutno pohađa specijalističke studije klavira u klasi prof. Nevene Popović i radi kao profesor u OMŠ Vladimir Đorđević.

 

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X