april 24, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

DUŠAN JOKSIĆ, violina

Ciklus koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu

– FMU I GVARNERIUS NAGRAĐUJU –

V SEZONA

DUŠAN JOKSIĆ, violina

Ivana Pavlović, klavir

Program: Betoven, Sarasate, Prokofjev, Šostakovič

Organizatori ciklusa: FMU i Gvarnerius

Pokrovitelji projekta: Grad Beograd i kompanija NELT

Dušan Joksić je rođen 1996. godine u Kragujevcu gde započinje svoje školovanje u muzičkoj školi ,,dr Miloje Milojević“, u kojoj stiče niže i srednje muzičko obrazovanje u klasi prof. Marije Čavorović. Tokom školovanja osvaja mnogobrojne nagrade i priznanja, kako u solističkom tako i u kamernom izvođenju, od kojih se izdvajaju republička i međunarodna takmičenja gde osvaja prve i druge nagrade, takmičenja u Kragujevcu gde osvaja laureat (2013, 2014), takmičenje ,,Ars Nova“ u Trstu (Italija, 2011), Festival gudača u Sremskoj Mitrovici (2015) gde osvaja prvu nagradu. Dobitnik je nagrade iz fonda ,,Dositej Obradović“ za osvojenu nagradu na Republičkom takmičenju.

Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu upisuje 2014. godine u klasi prof. Gordane Matijević Nedeljković. Kao solista nastupa u galeriji SANU, galeriji Artget, galeriji Kolarca, u kući Đure Jakšića, svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije, svečanoj sali muzičke škole ,,Stanković“, Parobrodu, sali Beogradske filharmonije, muzeju Narodnog pozorišta itd. Ostvaruje saradnju sa mladim kompozitorima Mirom Milosavljević i Igorom Andrićem, čija dela izvodi.

Tokom leta 2016. je bio učesnik festivala Atlantic Coast Orchestra u Portugalu gde učestvuje na orkestarskoj akademiji i nastupa na koncertima festivala.

Takođe, svirao je u različitim orkestrima, a trenutno je član orkestra ,,BGO Dušan Skovran“.

Usavršavao se na majstorskim kursevima Miroslava Pavlovića, Kena Aisoa i drugih.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X