maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

Diplomski koncert flautiste Strahinje Radoičića

DIPLOMSKI KONCERT

STRAHINJA RADOIČIĆ, flauta

Mirjana Pajević, klavir

Program: Štamic, Gober, Keler, Vauda, Šuman

Petak, 8. jun 2018. godine u 19 časova

Strahinja Radoičić, rođen 2000. godine, na završetku je srednjoškolskog obrazovanja kao maturant srednje muzičke škole “Dr Vojislav Vučković” i Pete beogradske gimnazije, tokom kojeg je uspeo da održi odličan uspeh.

Počeo je da svira flautu sa sedam godina u klasi prof. Ivane Popović.

Usavršavajući se u radu sa istaknutim umetnicima, kao što su: Dieter Flury (Bečka filharmonija), Peter-Lukas Graf (muzička akademija u Bazelu), Pierre-Yves Artaud (Pariski konzervatorijum), Philippe Allain-Dupré (konzervatorijum u Parizi i Tuluzu) i Ljubiša Jovanović (Fakultet muzičkih umetnosti u Beogradu), Strahinja ostvaruje zapažene rezultate.

Izuzetne uspehe ostvario je na domaćim i međunarodnim takmičenjima: Festivalu flauta u Valjevu “Tahir Kulenović””, Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko” i Republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola Srbije.

Nastupao je na mnogim koncertima kao solista i kao član kamernih i orkestarskih ansambala u organizaciji muzičke škole povodom raznih događaja, od kojih se izdvaja nastup sa umetničkim ansamblom Ministarstva odbrane “Stanislav Binički”, u izvedbi Hajdnovog koncerta u D-duru, kao i u organizaciji Filharmonije mladih „Borislav Pašćan”.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X