jul 18, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

DARJA DAMJANOVIĆ, KLAVIR

DARJA DAMJANOVIĆ, KLAVIR
Nagrađivana mlada umetnica privodi kraju master studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i veoma je aktivna na polju kamerne muzike, ali i u projektima vezanim za savremenu muziku.
Pored brojnih priznanja, Darja je i dvostruka dobitnica stipendije iz Fonda za mlade talente Republike Srbije, koji nagrađuje najbolje studente.

Program: Bach, Mozart, Chopin, Milojević, Scriabin

 

DARJA DAMJANOVIĆ (1990) je završila nižu i srednju muzičku školu Dr Miloje Milojević u Kragujevcu, u klasi prof. Sanje Vukosavljević Milenić.
2007. godine upisuje osnovne akademske studije na odseku za klavir Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, a 2011. diplomira sa najvišom ocenom, u klasi prof. Dejana Stošića.
Trenutno privodi kraju master studije u klasi istog profesora.
Dobitnica je brojnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima u toku školovanja, među kojima su II nagrada na Republičkom takmičenju 2005, 2007. godine, kao i I nagrada na Republičkom takmičenju u kategoriji klavirski trio 2005. god.
Aktivna je i na polju kamerne muzike, a redovno učestvuje u projektima vezanim za izvođenje savremene muzike.
Učestvovala je na otvaranju 19. Međunarodne tribine kompozitora, na Festivalu mladih autora Koma, kao i na festivalu fakulteta Univerziteta umetnosti u Beogradu-Festum.
Nastupala je u gotovo svim većim salama u Beogradu, kao što su Velika dvorana i Galerija Kolarčeve zadbine, dvorana Kulturnog centra Beograda, sala Beogradske filharmonije, Centar lepih umetnosti Guarnerius, dvorana SKC-a, Etnografski muzej.
Pohađala je majstorke kurseve kod profesora A. Madžara, I. Laska, A. Serdara, N. Popvić, J.Kota.
Dobitnica je stipendije iz Fonda za mlade talente Republike Srbije za školsku 2010/2011. i 2011/2012. godinu, koji nagrađuje najbolje studente.

 

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X