maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

Cologne Guitar Quartet

Koncert internacionalnog gitarskog sastava

COLOGNE GUITAR QUARTET

(Kelnski gitariski kvartet)

Četvrtak, 23. septembar 2021. godine u 19 časova

Tal Botvinik (Izrael/Nemačka)

Enrike Almeida (Portugal)

Ptolemaios Armaos (Grčka)

Tobajas Juhem (Nemačka)

Cena ulaznice: 600,00 dinara

Informacije i rezervacije: info@guarnerius.rs, 069/3612038

Broj karata je ograničen!

Realizaciju koncerta podržao Gete-institut 

COLOGNE GUITAR QUARTET – Kelnski gitariski kvartet je internacionalni gitarski sastav koji čine umetnici iz Grčke, Nemačke, Portugala i Izraela, osnovan 2014. u Nemačkoj. Repertoar ovog kvarteta seže od klasične do svetske, savremene, eksperimentalne i elektronske muzike. Četiri umetnika, Tal Botvinik (Izrael/Nemačka), Enrike Almeida (Portugal), Ptolemaios Armaos (Grčka) i Tobajas Juhem (Nemačka), kombinuju svoje muzičke izraze i formiraju jedinstven stil, otvoren za interpretaciju.

Prepoznat po svojim zadivljujućim i virtuoznim nastupima, kvartet je nastupao na brojnim međunarodnim festivalima poput „speGTRa“ i „Zeitgenuss“ (Nemačka), „Les Musicales“ (Francuska), „Felicja Blumental“ (Izrael)… Nastupali su u Kini, Nemačkoj, Francuskoj i Izraelu.

Cologne Guitar Quartet je dobitnik nekoliko prvih nagrada na brojnim takmičenjima kao što su „Takmičenje kamerne muzike Brigitte-Kempen“, „Konkurs za interpretaciju savremene muzike u Karlsruheu“, druga nagrada na takmičenju „Kamerna muzika Wuppertaler“, kao i „Live Music Now “ stipendije Jehudi Menjuhin Fondacije.

Kvartet je objavio dva albuma: „phasma“ savremena muzika za klasičnu gitaru i „Rute“ koji se kreće u rasponu od klasične do svetske muzike.

Njihov repertoar seže od klasične muzike u kombinaciji sa folklornim repertoarom iz različitih zemalja, do savremene muzike živih kompozitora. Cologne Guitar Quartet takođe radi na proširenju repertoara pisanjem sopstvenih kompozicija i pravljenjem novih aranžmana orkestarskih i kamernih muzičkih dela. Neki od njihovih novih aranžmana uključuju saradnju sa gostujućim muzičarima, poput pevača i perkusionista. Premijerno su izveli nove kompozicije kompozitora kao što su Feliu Gasull, Sergej Maingardt, Dariya Maminova, Vincent Michalke, Francisco Goldschmidt, Ptolemaios Armaos, Henrique Almeida i Lucia Kilger.

Kvartet je 2019. pokrenuo svoj projekat „diGIT – nove kompozicije za gitare, e -gitare i elektroniku“. Prvo izdanje obuhvatilo je pet novih, poručenih kompozicija od kompozitora u usponu i premijerno je izvedeno tokom VERFT festivala u Kelnu.

Četiri člana: Ptolemaios Armaos, Tobajas Juhem, Henrik Almeida i Tal Botvinik bili su studenti prof. Roberta Ausela na prestižnom muzičkom univerzitetu u Kelnu, u Nemačkoj. Završili su master studije kamerne muzike pod vođstvom Hans-Vernera Huperca, a bili su i pod mentorstvom muzičara poput Davida Smejersa, Pola Alvaresa, Ansgara Krausea, kvarteta Casals i Kelemen itd.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X