jun 20, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

BOJANA JOVANOVIĆ, VIOLINA I BOJANA DIMKOVIĆ, KLAVIR

Prva duetska saradnja mladih umetnica, koje već godinama beleže velike uspehe na domaćoj i međunarodnoj koncertnoj sceni, naročito u oblasti kamerne muzike.

Na programu koncerta u Guarneriusu, naći će se dela Mocarta i Betovena, čija izvođenja u ovom sastavu, za dve Bojane predstavlja poseban izazov, ali i veliko zadovoljstvo. Na repertoar su uvrstile i Kloda Debisija, njihovog omiljenog muzičkog autora.

BIOGRAFIJE UMETNICA

BOJANA JOVANOVIĆ je osnovno i srednje muzičko obrazovanje sticala u muzičkim školama „Dr Vojislav Vučković“ i „Kosta Manojlović“ u Beogradu i u Školi za muzičke talente u Ćupriji „Horeum Margi“, u klasi prof. Ane Meljnik.

Studije violine završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi doc. Ljubomira Mihajlovića.

Postdiplomske studije upisuje u klasi doc. Vesne Stanković, a 2004. godine stiče zvanje magistra umetnosti.

Od početka studija, bila je aktivni član kamernog orkestra „Gudači Sv. Đorđa“ i član UMUS-a. Sarađivala je sa istaknutim umetnicima, kao što su: Julijan Rahlin, Aleksandar Madžar, Irena Grafenauer, Vesna Stanković, Stefan Milenković i mnogi drugi. Član je Simfonijskog orkestra RTS, No borders orchestra, ansambla Metamorfozis, kvarteta“Mokranjac“. Ostvarila je veliki broj koncerata u zemlji i brojne turneje u inostranstvu, uz nastupe u Švedskoj, Nemačkoj, Rusiji, Holandiji, Italiji, Japanu…

 

BOJANA DIMKOVIĆ, rođena u Beogradu, vodi raznovrsnu karijeru kao pijanistkinja i čembalistkinja. Klavir upisuje u sedmoj godini i ubrzo stiče uspehe na brojnim republičkim i međunarodnim takmičenjima. Sa svojih šesnaest godina seli se u London posle dobijanja stipendije za ulazak u prestižnu školu za muzičke talente “Persl”. Školovanje nastavlja na “Gildhol školi za muziku i glumu” , gde završava osnovne i dvostruke master studije sa najvišim ocenama, zbog čega ostaje u ovoj ustanovi kao asistent-demonstrator u naredne dve godine.

Kao prethodni nosilac “Henry Richardson” nagrade za korepeticiju i finalista na takmičenju pevača “Kathleen Ferrier” i “Royal Overseas League”, Bojana je vrlo aktivna u sferi kamerne muzike i sarađuje sa mnogim instrumentalista i pevačima. Nakon uspeha na “Broadwood” takmičenju za čembaliste 2009.te godine postaje član više ansambala koji izvode baroknu muziku: “The Early Music Experiment”, ”The Musicians of London Wall”, “The Nightingale Trio”. U zemlji sarađuje sa Ansamblom Metarmofozis, Kameratom Serbikom i Gudačima Svetog Đorđa. Od nedavno je angažovana kao kontinuo čembalista Beogradske barokne akademije i Nove beogradske opera.

Koncertni angažmani uključuju izvođenja u Srbiji, Italiji, Francuskoj, Irskoj, Engleskoj, Norveškoj i na Islandu. Izdvajaju se oni u Vigmor Holu, Bakingemeskoj palati, Rojal festival holu, Barbikan holu, i salama Kolarčeve Zadužbine, Beogradske filharmonije i Skupštine grada. Pojavljuje se na Čeltenamskom, Londonskom, Oxford Lider, Hendl festivalima, kao i na Bemusu, Belefu, Nomusu, Bunt-u, Kozartu i Čelo festu.

Za više informacija posetite www.bojanadimkovic.com

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X