jul 18, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

„BLIŽE BETOVENU“ – PIJANISTIČKI RESITAL HANSA HARTMANA IZ AUSTRIJE

„BLIŽE BETOVENU“

Hans Hartman, klavir (Austrija)

Subota, 8 . decembar 2018. godine u 20 časova

Program: L. v. Betoven

Pijanista Hans Hartman održaće resital “Bliže Betovenu” u Ustanovi Gvarnerius u subotu, 8. decembra sa početkom u 20 časova. Austrijski umetnik, poznat po nastupima na kojima kroz priču uvodi publiku u program koncerta, predstaviće se beogradskoj publici izvođenjem Betovenovih sonata za klavir.

Informacije i rezervacije karata na info@guarnerius.rs i 069/36 12 038

 

Hans Hartman je ceo svoj život povezan sa muzikom. Još sa pet godina je sa svojim ocem svirao većinu klasične literature pisane za klavir za četiri ruke. Najčešće su to bile simfonije i kamerna muzika Baha, Hendla, Hajdna, Mocarta, Betovena, Šuberta, Bramsa, Bruknera i Malera.

Od desete do osamnaeste godine njegovo muzičko obrazovanje vodio je dr Kurt Anton Hueber, kompozitor i muzički naučnik, predsednik međunarodne zajednice za eklektičku muziku.

Njegovo muzičko obrazovanje nastavilo se kasnije, kada je bio direktor izvoza u čuvenoj Fabrici za klavir u Bosendorferu. Tokom ovog perioda usavršavao se kod najboljih pijanista iz tog vremena, na mnogobrojim putovanjima do Azije i Rusije. Jedan od njegovih profesora bio je proslavljeni ruski pijanista Aleksander Satz, profesor na Kraljevskom koledžu u Londonu, a usavršavao se i kod čuvenog austrijskog pijaniste Paul Badura-Skoda.

Umetnički cilj koji je postavio pred sobom je predstavljanje svih Betovenovih sonata, a trenutni program predstavio je na resitalima u Perhtoldzdorfu, Beču i Lincu u Austriji, Haleu, Majsenu, Koburgu i Vajmaru u Nemačkoj.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X