maj 23, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

„Betovenov rani period“ pijanistički resital Hansa Hartmana iz Austrije

„Betovenov rani period“

Hans Hartman, klavir (Austrija)

Subota, 11 . maj 2019. godine u 20 časova

Program: L. v. Betoven

Nakon sjajnog decembarskog koncerta „Bliže Betovenu“, austrijski pijanista Hans Hartman nastavlja sa predstavljanjem Betovenovih sonata beogradskoj publici. Poznat po nastupima na kojima kroz priču uvodi publiku u program koncerta, na novom nastupu, u subotu 11. maja, izvešće dela iz Betovenovog ranog perioda i upoznati posetioce Gvarnerijusa sa zanimljivim detaljima iz Betovenovog života i stvaralaštva.

Informacije i rezervacije karata na  info@guarnerius.rs i 069/36 12 038

Hans Hartman je ceo svoj život povezan sa muzikom. Još sa pet godina je sa svojim ocem svirao većinu klasične literature pisane za klavir za četiri ruke. Najčešće su to bile simfonije i kamerna muzika Baha, Hendla, Hajdna, Mocarta, Betovena, Šuberta, Bramsa, Bruknera i Malera.

Od desete do osamnaeste godine njegovo muzičko obrazovanje vodio je dr Kurt Anton Hueber, kompozitor i muzički naučnik, predsednik međunarodne zajednice za eklektičku muziku.

Njegovo muzičko obrazovanje nastavilo se kasnije, kada je bio direktor izvoza u čuvenoj Fabrici za klavir u Bosendorferu. Tokom ovog perioda usavršavao se kod najboljih pijanista iz tog vremena, na mnogobrojim putovanjima do Azije i Rusije. Jedan od njegovih profesora bio je proslavljeni ruski pijanista Aleksander Satz, profesor na Kraljevskom koledžu u Londonu, a usavršavao se i kod čuvenog austrijskog pijaniste Paul Badura-Skoda.

Umetnički cilj koji je postavio pred sobom je predstavljanje svih Betovenovih sonata, a trenutni program predstavio je na resitalima u Perhtoldzdorfu, Beču i Lincu u Austriji, Haleu, Majsenu, Koburgu i Vajmaru u Nemačkoj.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X