oktobar 18, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MUZIKA

FESTIVAL MULTIMOD II : Kompozitor – Izvođač

FESTIVAL MULTIMOD II
Kompozitor – Izvođač
11. – 15 septembar 2024. godine
Ustanova kulture Gvarnerijus

Prvi Multimod festival za izvođače-kompozitore održan je u Ženevi 2016. godine pod pokroviteljstvom HEM. Drugo izdanje festivala održaće se u Beogradu u produkciji Ustanove kulture Gvarnerius. Osnovna premisa festivala je da predstavi i preispita svet savremene izvođačko-kompozitorske delatnosti u kontekstu koncepta višestrukog modernizma, koji nam predstavlja širok, internacionalan i višestruk pregled savremenosti.

Koliko god teorijski pogled na kreativnost danas uključuje različite kulturne i estetske izvore, on takođe uključuje i različite prakse kao što su improvizacija, zapisana partitura i multimedija. Festival obuhvata performanse, predavanja, radionice i majstorske kurseve namenjene umetnicima, studentima i naučnicima zainteresovanim za ovu temu.

Kao specijalne goste predstavljamo kompozitora-izvođača, interdisciplinarnog umetnika, autora i edukatora Dejvida Rozenbuma, katalonskog kompozitora i gitaristu Feliu Gasula, eklektičnog džez umetnika Bruce Arnolda iz Njujorka, izraelskog izvođača-kompozitora iz sefardske tradicije Daniela Akivu, Iranku kompozitorku –gitaristkinju Golfam Khayam iz Teherana. Predstavićemo i beogradskog kompozitora-gitaristu Dušana Bogdanovića, koji živi u Ženevi, u saradnji sa modernim plesačima, Alexandra Llorens i Nils O’Svalda iz Francuske.

Među beogradskim umetnicima biće, solista na violi Dejan Mladjenović, klasični gitaristi Vera Ogrizović, Marija Rašić, zajedno sa gitarskim ansamblom studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, vokalna umetnica Aneta Ilić, pijanistkinja Nada Kolundžija, kompozitor-pevač Draško Adžić, flautistkinja Stana Krstajić, perkusionista Milorad Galić, harfistkinja Milana Zarić, i kontrabasista Boban Stošić.

Na završnom koncertu festivala predstavljamo argentinski Tango Jazz Quartet  u saradnji sa Simfonijskim orkestrom Virtuozi, pod dirigentskom palicom Maestra Bojana Suđića.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X