april 24, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd

„FMU I GVARNERIJUS NAGRAĐUJU“
SARA PAVLOVIĆ, sopran
Četvrtak, 02. novembar 2023. godine u 20 časova
Program: Đ. Verdi, G. Doniceti, K. V. Gluk, J. Brams

Ulaz je slobodan, informacije i rezervacije mesta:
info@guarnerius.rs ili 066/8028-368.
Talente podržava: Ministarstvo kulture Republike Srbije

Sara Pavlović rođena je u Novom Sadu 1997. godine. Završila je nižu muzičku i srednju muzičku školu Isidor Bajić, na odseku za klarinet i solo pevanje. Osvojila je uzastopne prve nagrade na Republičkim, ali i drugim muzičkim takmičenjima, kako u Srbiji tako i u inostranstvu. Bila je učesnica majstorskih kurseva umetnika kao što su Đorđe Nešić, Srboslav Dinić, David Bižić i Katherine Whyte.

U sezoni 2015/16. godine, debitovala je na sceni Opere Srpskog narodnog pozorišta, u produkciji opere „Čarobna frula“ (u ulozi dečaka), pod dirigentskim vođstvom Mikice Jevtića.
2018. godine nastupala je na koncertu Filharmonije mladih i prvi put pevala sa simfonijskim orkestrom, pod dirigentskim vođstvom Tamare Adamov Petijević.

Takođe, dve godine za redom, bila je dobitnica stipendije fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih „Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović-Kalin“ u Novom Sadu. Osnovne akademske studije pevanja započinje na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Milice Stojadinović, a 2020/21. nastavlja u Beogradu na Fakultetu muzičke umetnosti, u klasi prof. Katarine Jovanović.

godine odabrana je da debituje u naslovnoj ulozi Pučinijeve opere „Suor Angelica“, u produkciji operskog studija Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.
2023. godine Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu dodeljuje joj nagradu fonda „Jelena Mihailović“ za najboljeg studenta na studijskom programu izvođačke umetnosti – modul solo pevanje u akademskoj godini 2021/22.

X