September 19, 2024
Džordža Vašingtona 12, 11000 Beograd
MULTIMEDIJA

WORKSHOP -ACTING FOR FILM-

Workshop -ACTING FOR FILM-

Guarnerius Art Centre, January 8- 13. 2015.

Američki profesor Skot Filding, predavač u oblasti glume i režije i osnivač “Mihael Čehov” studija za glumu u Bostonu, u Guarneriusu održava radionicu “ACTING FOR FILM”, koju za učesnike iz sedam zemalja vodi sa našim nagrađivanim mladim rediteljem Lukom Popadićem.

With the aim of strengthening and developing the skills of actors and directors for specific work in the field of film acting, Fielding and Popadić will work with 24 participants from Serbia, Switzerland, France, America, Croatia, Bulgaria and Greece.

For more info, please visit

ACTING FOR FILM

Filding je redovni profesor na Čehov institutu u SAD, a radio je i na New England Conservatory of Music na Emerson koledžu i Tufts Univesity u Bostonu, dok je u regionu radio kao predavač na Akademiji dramskih umetnosti u Zagrebu i Akademiji umetnosti u Osijeku. Osim toga, režirao je veliki broj nagrađivanih predstava, od kojih je publika u regionu imala priliku da vidi “Tri sestre” Mostarskog teatra mladih, kao i predstave “Kralj Lir” i “Slepci” na kojima je sarađivao sa rediteljem Tomijem Janežićem.

Filding i Popadić zajedno su razvili jedistveni šestodnevni program koji će omogućiti polaznicima da usavršavaju znanja i veštine u glumi na filmu.
Predavanja će održati i reditelj Stefan Arsenijević, profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, čiji je film bio nominovan za Oskara, te višestruko nagrađivani snimatelj Vladan Obradović, koji je radio na velikom broju filmova domaće i inostrane produkcije, kao i nagrađivani reditelj Vladimir Tagić, koji ima veliko iskustvo u filmskim i televizijskim kastinzima.

Participants will go through intensive training in acting techniques according to Chekhov and Meissner, and will have the opportunity to hear lectures on acting in front of the camera, film language, editing, photography, casting and cooperation between directors and actors.
The workshop program ends with a 24-hour recording of a short film, through which participants will have the opportunity to apply the acquired knowledge and skills.

Radionica se održava u Centru lepih umetnosti „Guarnerius“, a organizatori najavljuju da je to prvi u seriji sličnih događaja koje će u ovoj godini realizovati u saradnji sa Fildingom i Popadićem.

Luka Popadić je, inače, stekao master diplomu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a tokom stuđa snimao je filmove koji su prikazani na više od 70 festivala širom sveta i osvojio je 20 nagrada (Zlatna medalja Beograd, Bronzano jaje na Kustendorfu 2014, nagrada publike u Pekingu). Nakon završenih studija, radio je kao asistent Želimiru Žilniku u Srbiji i Africi, a trenutno je na doktorskim studijama na Univerzitetu umetnosti, gde se bavi temom “Glumački postupak između dokumentarnog i igranog”.

Njegov novi film “Ringišpil” imaće premijeru u takmičarskom programu ovogodišnjeg festivala Kustendorf na Mokroj Gori.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X